Huojentavan kirjoittamisen viikonloppukurssi Merenkurkun saaristossa

Onko elämässäsi alkamassa uusi vaihe?
Haluatko tutustua paremmin itseesi?
Kannatko mukanasi ylimääräistä menneisyyden painolastia?

Haluatko keventää kuormaasi ja opetella huojentamaan oloasi kirjoittamalla?

Merenkurkun aluetta peitti raskas jäätikkö vuosituhansien ajan. Kun ilmasto alkoi lämmetä ja jää sulaa, alkoi jäätikön painama maa vähitellen kohota. Nykyisin maa kohoaa 8-9 mm vuodessa. Pinnan alta ei paljastu uutta maata, vaan maata, joka siellä aina on ollut, mutta jonka jäätikkö painoi upoksiin. Samalla tavalla me ihmiset voimme hukata osan itsestämme, jos jatkuvasti annamme itsemme tulla painetuiksi. Kun luovumme ylimääräisestä taakastamme, on omalla itsellämme mahdollisuus tulla uudelleen näkyviin. Siinäkään ei synny mitään uutta vaan se, joka meissä aina on ollut, pääsee esiin ja kukoistamaan!

Huojentavan kirjoittamisen kursseilla emme opiskele kirjoittamista, vaan opettelemme keventämään oloamme kirjoittamalla. Saat itse päättää pilkun paikasta, kirjoittaa yhdyssanat erilleen ja unohtaa isot alkukirjaimet, jos siltä tuntuu. Kukaan ei voi tulla sanomaan, että olet kirjoittanut aiheen vierestä tai ymmärtänyt tehtävän väärin sillä vain sinä voit tietää, mihin annettu tehtävä juuri sinut johdatti. Kirjoitat omalla tavallasi vain itseäsi varten. Sekin on sallittua, että aina tekstiä ei vain synny. Saat lukea tekstisi muille tai yhtä hyvin olla lukematta. Sinä itse päätät. Kaikki on vapaaehtoista. Keskustelemme kursseilla paljon! Tarvitset vain kirjoitusvälineet. Voit kirjoittaa käsin tai omalla kannettavalla tietokoneellasi; valitse itse sinulle luontevin tapa. Minkäänlaista aiempaa kirjoituskokemusta et tarvitse.

Teemme viikonlopun aikana lyhyen kävelyretken jääkauden muovaamassa Merenkurkun maailmanperintöalueen maisemassa hakemassa hieman sytykkeitä kirjoituskipinällemme.

Kurssin teema muotoutuu ilmoittautuneiden toiveiden ja tavoitteiden mukaan.

Paikka: Merenkurkun majatalo, Björköby, noin 40 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan

Aikataulu: Perjantaina aloitamme klo 17 tulokeitolla ja sunnuntaina päätämme kurssin klo 14.

Ohjaaja:
Mari Kuusisto, kirjallisuusterapiaohjaajaksi opiskeleva

Kurssin hinta: 130 €

Majoitus ja ruokailut:
Majoitus ruokailuineen kahden hengen huoneessa kahdelta yöltä 120 €, yhden hengen huoneessa 140 €. Sauna lauantai-iltana sisältyy majoituksen hintaan.
Ruokailupaketin hinta on 60 €. Hintaan sisältyy keitto tuloiltana, lounas ja illallinen lauantaina sekä lounas sunnuntaina.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kurssille mahtuu kirjoittamalla huojentumaan 12 kurssilaista.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa:
Mari Kuusisto
mari@marikuusisto.com
p. 040 416 5133

Ilmoittautuminen:

Saat paluupostissa laskun kurssimaksusta ja valitsemastasi ruokailu- ja/tai majoituspaketista. Vahvistat paikkasi kurssilla laskun maksamalla. Lähetän ennen kurssia vielä erillisen kutsukirjeen.