Pohjolan kesä on lyhyt ja intensiivinen. Kesällä tapahtuu paljon ja kesältä odottaa paljon. Tuleeko joskus sellainen olo, että siinäkö se nyt jo mennä vilahti?

Ota kesä talteen -kirjoituskurssilla pysähdyt hetkiseksi tutkimaan, millaiselta kesä tuntuukaan: millaiselta kesä tuoksuu, mitkä äänet kuuluvat kesään, millaisia muistikuvia mieleesi nousee. Sinä itse päätät, mitä muistoja haluat vaalia ja mille antaa sijaa mielessäsi.

Jos osaat kirjoittaa tekstiviestin, lomatervehdyksen, kauppalistan tai some-päivityksen, kirjoitustaitosi on riittävä. Sen ihmeellisempää kirjoittajakokemusta et tarvitse.

Granösundin saaristolaismuseossa, Merenkurkun saaristossa, noin 35 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan, tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt ja kesä jatkuisi ikuisesti. Siellä on helppoa rauhoittua hetkeksi haistelemaan ja aistimaan suven suloisuutta.

Kirjoittamalla pieniä muistiinpanoja kesäisen luonnon, vanhojen rakennusten ja kimmeltävän meren äärellä, saat pitkän talven varalle säilöön tunnelmia, joista ammentaa voimia vaikka syvimmän kaamoksen keskellä.

 

Kirjoitustehtävät ovat lyhyitä, yleensä korkeintaan 10 minuutin kirjoitusrupeamia kerrallaan. Riittää, että kirjaat vain sanoja peräkkäin, jos siltä tuntuu. Unohda oikeinkirjoitus ja anna tulla, mitä on tullakseen. Kirjoitettuja tekstejä ei arvostella. Kaikki kirjoittamasi jää vain sinulle itsellesi, jos niin haluat.

Kurssilla pohdiskelet ja kirjoitat, luet ja kerrot juuri sen verran kuin sinusta tuntuu. Omia kokemuksia ja tuntemuksia ei tarvitse puolustella tai perustella. Aiheen vierestä et voi kirjoittaa etkä voi ymmärtää annettua tehtävää väärin. On vain oikeita vastauksia. Kirjoitat omalla tavallasi. Se riittää.

Ota mukaan kirjoitusvälineet sekä omat eväät. Pannukahvit/tee sisältyy saaristolaismuseon pääsymaksun hintaan. Pidämme iltapäivällä pienen evästauon.

Tarvittaessa ota mukaan myös kumisaappaat ja sään mukaiset ulkovaatteet, sillä pistäydymme kirjoitustehtävien ja keskustelun lomassa ulkoilmaan. Ehkä haluat ottaa mukaan myös istuinalustan, jos haluat istahtaa hetkeksi kirjoittamaan ulkosalla sään salliessa.

Kirjoituskurssille mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kirjoittajaa.

Aika
torstai 19.7. 2018 klo 12-18

Paikka:
Granösundin saaristolaismuseo, Bulleråsvägen 320, 65930 Södra Vallgrund. Noin 35 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan.

Ohjaaja:
Mari Kuusisto

Hinta:
Kurssimaksu 50 € (sis. alv) + 10 € saaristolaismuseon pääsymaksu (sis. pannukahvit/tee). Huom! Saaristolaismuseon pääsymaksu vain käteisellä!

Kurssimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova. Kahta viikkoa ennen kurssin alkua tulleet peruutukset hyvitetään kokonaan. Sen jälkeen tulleet peruutukset ennen kurssin alkua hyvitetään 50 %. Peruuttamatta jätettyä ilmoittautumista ei hyvitetä.

Lisätietoa:
Mari Kuusisto
mari@marikuusisto.com
p. 040 416 5133

Ilmoittautuminen:

Saat sähköpostilla laskun kurssimaksusta. Vahvistat ilmoittautumisesi kurssille laskun maksamalla. Ennen tapahtuman alkua saat vielä erillisen kutsukirjeen.

PS. Kirjoituskurssin jälkeen klo 18-21 saaristolaismuseo herää eloon. Tarjolla on pannukahvia ja kotitekoisia leivonnaisia. Rannassa savustetaan kalaa myyntiin. Illan aikana on myös mahdollista kokeilla perinteisiä käsityötaitoja.

PS. PS. Jaa toki kurssista kiinnostuneelle ystävällekin!