Pistäydy huojentumaan kirjoittamalla!

✑ Iloa!

✑ Uusia ihmiskontakteja!

✑ Muuta ajateltavaa!

Tule kokeilemaan ryhmässä kirjoittamista!

Yksi ja sama kirjoitustehtävä herättää jokaisessa erilaisia mietteitä. Ne kaikki ovat yhtä oikeita. Saat muiden ajatuksista tuoreita tapoja ajatella. Jollekin toiselle ajatus, joka sinulle on arkipäiväinen, on uusi ahaa-elämys.

Tutustut paremmin itseesi ja samalla muihin ihmisiin.

Verkkotapaaminen on sinua varten, joka haluat huojentua kirjoittamalla ilman sitoutumista säännöllisiin ryhmätapaamisiin. Osallistut silloin, kun sinulle sopii ja tunnet siihen tarvetta.

Ei sitoutumista säännöllisiin verkkotapaamisiin!

Huojentava kirjoittajatapaaminen on tarkoitettu sinulle, joka haluat

Tutkimusten mukaan kirjoittaminen on tehokas tapa jäsentää omia ajatuksia. Se lisää hallinnan tunnetta ja antaa luottamusta tulevaan.

Huojennutaan yhdessä!

Älä jää yksin. Tästä selvitään!

Vahvistaa luottamusta ja toivoa tulevaan!

Kenelle huojentava kirjoittaminen ei sovi?

Kirjoittamalla huojentujien verkkotapaaminen EI ole sinua varten, jos

Kahvilakirjoittajien verkkoryhmässä huojennut, kun kirjoitustehtävät herättävät henkiin ilon- ja kiitollisuudenaiheita ja hyviä muistoja. Kaikki tavat kirjoittaa ovat oikein. Kaikki tuntemuksesi ovat oikeita. Niitä ei tarvitse selitellä. Kirjoituksia ei tarvitse näyttää muille.

Mitä saat kirjoittamalla huojentujien verkkotapaamisesta?

Vain kuusi nopeinta mahtuu kerrallaan mukaan!

Milloin ja mitä tapaamisessa tehdään?

Huojentavat kirjoittajatapaamiset reaali-aikaisesti ja livenä torstaina 22. lokakuuta alkaen klo 17.00-18.00 Zoom-verkkoalustan välityksellä.

Ilmoittaudu ajoissa! Korkeintaan kuusi kerrallaan mahtuu mukaan.

Osallistu joko tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä.

Kuvat, äänet tai valmiit kirjoitetut tekstit herättelevät kirjoittamisesi käyntiin.

Kirjoitat omalla tavallasi vain itseäsi varten vaikka ranskalaisin viivoin tai sanoja listaamalla. Valitset itse kirjoitatko totta vai tarua. Sinun ei tarvitse miettiä, pysytkö asiassa tai onko lopputulos järkevä. Ei haittaa sekään, vaikka tekstiä ei syntyisi.

Kirjallisuusterapiaohjaaja Mari Kuusisto ohjaa lempeästi keskustelua kirjoitustehtävän herättämistä ajatuksista. Jaat muiden kanssa juuri sen verran kuin haluat. Sinulla on lupa olla myös hiljaa.

Kirjoituksia ei kerätä eikä jaeta kirjoitetussa muodossa muille. Tapaamisia ei tallenneta eikä niitä ole mahdollista katsella jälkikäteen.

Tapaamisessa keskustellaan paljon!

Kurssilla on mahdollisuus vaihtaa muiden kanssa ajatuksia, joita tehtävät herättävät.

Saat lukea tekstisi, jos haluat. Tai kertoa, millaisia tunteita ja ajatuksia aiheesta kirjoittaminen herätti.

Kuuntelet, jutustelet ja ihmettelet yhdessä muiden kanssa, miten monenlaisia ajatuksia yksi ja sama aihe saattaa herättää.

Oma tarinani

kirjallisuusterapiaohjaaja Mari Kuusisto

Selvisin keskivaikeasta masennuksesta ja syvästä uupumuksesta, kun aloin purkaa paperille omia tuntemuksia.

Kirjoittamisen avulla pystyin jäsentämään mielessä pyöriviä ajatuksia. Se antoi hallinnan tunnetta ja lisäsi luottamusta tulevaan. Opin näkemään asioita eri kulmista.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani diplomi-insinööri. Oma kirjoittaminen houkutteli opiskelemaan uuden ammatin ja valmistuin myös kirjallisuusterapiaohjaajaksi.

Kirjoittaminen opetti, että oman kirjoittamisen lisäksi on tärkeää saada vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Yksin näen maailman ja sen tarjoamat vaihtoehdot kovin rajallisina.

Haluan auttaa sinuakin kirjoittamisen avulla löytämään yhteyden muihin ihmisiin ja elämään rohkeasti itseäsi kuunnellen.

Verkkotapaamisesta iloa ja ajateltavaa useammalle päivälle

Näin pääset mukaan!

Vain kuusi kirjoittamalla huojentujaa mahtuu kerrallaan kuhunkin tapaamiseen!

Ilmoittaudu ennakkoon. Saat sähköpostiisi Zoom-linkin verkkotapaamiseen.

Yhden kirjoittamalla huojentuvien verkkotapaamisen hinta on 22 € (sis. alv 24 %).

Ilmoittaudu heti, jotta pääset varmasti mukaan!

Kokemuksia huojentavasta kirjoittamisesta verkossa

Kurssi auttoi toisaalta keventämään oloa, ja toisaalta vahvistamaan läsnäoloa vaikeassa elämän- ja maailmantilanteessa. Tekemämme kirjoitusharjoitukset veivät, ajoittain yllättäenkin, itsen äärelle ja vahvistivat kirjoitusprosessia myös kurssin ulkopuolella.

Merja

Kokemus on ollut todella hyvä! Olen käynyt paljon erilaisilla kursseilla kodin ulkopuolella, joten tämä tapa osallistua kurssille on virkistävän raikas, kun ei tarvitse lähteä kotoa ja kun saan ihan uutta sisältöä kotieloon.

Huojentavan erilainen kirjoittamis- ja kurssikokemus. Oikein selkeä ohjaus. 

nainen 49 vuotta

Alussa oli vaikeaa, kun minun tilaani tuli paljon uusia ihmisiä kertarysäyksellä.  Tapaamiskertojen myötä jokaisen oma ääni alkoi erottua ja ryhmä tuntua luontevalta. On mukava kuulla toisten kokemuksia ja tarinoita. Toivoisin, että enemmän vielä osallistujat uskaltaisivat lukea harjoituksen, jos ja kun tehtävänanto on kirjoittamista. Mutta koska mitään ei ole pakko sanoa eikä lukea, se vapaus on tietysti annettava ja otettava. Se mahdollistaa myös sen, että voi olla itselleen täydellisen avoin ja rehellinen ja sellainen mitä siinä tilanteessa tarvitsee.

Se, että tapaamme videon välityksellä näyttöruudulla on helpompaa kuin luokassa, jossa ei pääse hengähtämään eikä piiloutumaan.

Ohjaajasta vielä sen verran, että hän on erittäin hienotunteinen ja positiivinen, aidon hymyilevä. Tehtävät ovat avartavia ja antavat uusia näkökulmia.

Marja, palaute verkkokurssilta

Anna kynän saatella sinut muiden joukkoon!

Vaihda nuutunut ja eristäytynyt olotila kokemukseen, josta riittää iloa ja ajateltavaa useammalle päivälle!

Jaa ja vinkkaa myös ystävälle!