Huojentava kirjoittaminen teemana oma ääni ja arkiminä

Huojentava kirjoittaminen – teemana oma ääni ja arkiminä

28.-30.9.2018 Merenkurkun saaristossa

Tuntuuko, että oma äänesi jää joskus työelämän, puolison, vanhemman tai vapaa-ajan roolin varjoon? Tuletko kuulluksi itsenäsi? Onko sellainen olo, ettei ketään kiinnosta kuunnella, ainakaan tuomitsematta? Kuuletko enää itsekään omaa ääntäsi?

Isä ei aina ole urhea eikä äitikään loputtomiin jaksa. Hoitaja voi hermostua ja opettajalta palaa välillä pinna. Insinöörikin on ihminen ja tuomarilla on tunteet.

Roolit suojaavat ja tukevat sinua erilaisissa elämäntilanteissa. Ne voivat toisinaan myös rajoittaa, jos todellinen oma äänesi jää roolien varjoon. Tällä viikonloppukurssilla saat riisua elämäsi erilaisia rooleja sen verran kuin sinusta hyvältä tuntuu ja antaa kynän kertoa, mitä elämääsi toivot ja kaipaat juuri nyt. Ehkä löydät myös vastauksia mistä suunnasta kannattaa lähteä hakemaan haluamaasi.

Anna omalle äänellesi puheenvuoro. Mitä paremmin tunnet itsesi, sitä paremmin tunnistat kaiken potentiaalisi ja osaat ohjata elämääsi oikeaan suuntaan.

Ilmoittaudu heti!

Miten kynä puhuu?

Kynä voi kertoa paljonkin. Saatat saada kurssilla käteesi tillinvarren haisteltavaksi, maisteltavaksi ja tunnusteltavaksi. Sen jälkeen sinulla on hetki aikaa kirjata ylös paperille, mitä ajatuksia tilli sinussa herätti.

Tilli sattaa herättää sinussa maku- ja tuoksumuistoja. Muistot ja mielikuvat voivat tuoda eteesi sellaista, jota yllättäen huomaat kaipaavasi nykyiseen elämääsi. Kynä teki sen toiveen sinulle näkyväksi.

Entä jos en osaa kirjoittaa?

Vaikka kirjoittamista käytetään kurssilla työskentelyn välineenä, mikään kirjoituskurssi tämä ei varsinaisesti ole. Kirjoitat omalla tavallasi: yksittäisiä sanoja listaamalla, ranskalaisin viivoin, runomuodossa, ihan miten haluat. Se riittää.

Kirjoitettuja tekstejä ei arvostella. Ne jäävät vain sinulle. Ainuttakaan omaa tekstiä ei tarvitse muille jakaa. Jos jokin annettu aihe ei sytytä eikä herätä sanottavaa, niin… sitten ei sytytä. Se on ihan ok.

Viikonloppua rytmittävät lyhyet lyhyet 5-10 minuutin kirjoitustehtävät. Kirjoitat vain itseäsi varten. Annettu kirjoittamisen sytyke voi olla teksti, kuva, paikka ympäröivässä maisemassa, tuoksu tai mikä vain. Kirjoittamisen jälkeen saat jakaa muun ryhmän kanssa ajatuksiasi, mitä kirjoitustehtävä sinussa herätti. Kaikki keskusteluun osallistuminen on vapaaehtoista. Saat myös olla sanomatta mitään, jos sinusta siltä tuntuu.

Teet aina oman tulkintasi annetusta aiheesta. Jokainen tulkinta on yhtä oikea. On vain oikeita vastauksia, sillä kokemuksesi ja kokemasi tunteet ovat sinulle todellisia eikä niitä kukaan voi siksi kyseenalaistaa. Vääriä vastauksia tai mielipiteitä ei siis voi olla, etkä voi tulkita annettua aihetta väärin tai kirjoittaa aiheen vierestä.

Älä jää ilman kurssipaikkaa!

Mitä saat viikonloppukurssilta?

Tällä kurssilla et suorita mitään. Sen sijaan sinulla on mahdollisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi omana itsenäsi juuri sen verran kuin itsestäsi tuntuu tarpeelliselta. Omat tavoitteesi ja toiveesi kirkastuvat. Saatat myös löytää uusia näkökulmia ajatuksiin, jotka ovat mielessäsi pitkään pyörineet.

Tule kohdatuksi ja kuulluksi omana itsenäsi! Tule ja kohtaa toinen ihminen! Kuuntele omaa ääntäsi! Löydät ja tunnistat itsestäsi uusia voimavaroja omaan arkeesi. Pystyt paremmin hyödyntämään todellisen potentiaalisi henkilökohtaisten tavoitteittesi ja toiveittesi saavuttamiseksi.

Mitä tarvitset mukaan?

Mukaan tarvitset vain kirjoitusvälineet. Voit kirjoittaa käsin tai omalla kannettavalla tietokoneellasi. Valitse sinulle luontevin tapa.

Käymme kurssin aikana pienellä kävelyllä jääkauden muovaamassa Merenkurkun maailmanperintöalueen maisemassa. Varaa mukaan säänmukaiset ulkovaatteet.

Ilmoittaudu 16.9.2018 mennessä! Kurssille mahtuu 12 kirjoittajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu täällä!

Milloin?
28.-30.9.2018
Kurssi alkaa perjantaina 28.9. klo 17 yhteisellä tulokeitolla ja päättyy sunnuntaina klo 14.

Missä kurssi järjestetään?
Merenkurkun majatalo, Björköby, noin 40 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan

Kuka ohjaa?
Mari Kuusisto

Paljonko maksaa?
160 € (sis. alv).
Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, käy kurssimaksu maksuna jollekin toiselle kurssille.

Miten majoitut ja ruokailet?
Majoitus täysihoidolla kahden hengen huoneessa kahdelta yöltä 120 €, yhden hengen huoneessa 140 €. Sauna lauantai-iltana sisältyy majoituksen hintaan.
Pelkän ruokailupaketin hinta on 60 €. Hintaan sisältyy keitto tuloiltana, lounas ja illallinen lauantaina sekä lounas lähtöpäivänä. Varaa majoitus ja ruokailut suoraan Merenkurkun majatalosta joko merenkurkunmajatalo@gmail.com tai p. 050 448 6790.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Miten pääset perille?
Autolla pääset Björköbyhyn perille siltoja pitkin. Ensin Suomen pisimmän sillan yli Raippaluotoon ja sen jälkeen pienempien siltojen yli Björköbyhyn.

Julkisilla pääset Vaasaan asti sekä junalla että bussilla. Perjantaina pääset koulubussin kyydissä Vaasasta Björköbyhyn. Jos tarvitset kyydin Vaasasta Björköbyhyn tai takaisin, ota yhteyttä ohjaajaan ja kysy mahdollisuutta kimppakyytiin. Kyyti järjestyy varmasti aina. Jos kurssille tulee useampia julkisilla kulkuneuvoilla, on myös yhteinen taksi hyvä vaihtoehto. Yhdensuuntainen matka Vaasasta on noin 38 km.

Heräsikö kysymyksiä?
Laita sähköpostia, tekstaa tai soita! Vastaan mielelläni.
mari@marikuusisto.com
p. 040 416 5133/Mari

Ilmoittaudu 23.9.2018 mennessä!

Sanottua huojentavan kirjoittamisen kursseista:

Tulin avoimin mielin, ehkä kokeilemaan kirjoittamista. Sain asioita paperille ihan kivasti. Parasta oli kuitenkin ryhmä ja keskustelut. Tullessa vähän jännitti, että minkälainen ryhmä ja saanko paperille jotain. Nyt on ”voittajafiilis”. Ryhmän ilmapiiri oli rento, avoin ja mukava. Tulin kuulluksi ja sain olla oma itseni.

***

Aivan parasta oli se, että tehtävät olivat eri tyyppisiä, aiheiden näkökulmat vaihtelivat ja siksi haastoivat kirjoittajaa. Olen saanut jakaa itsestäni paljon ja siksi huojentaa oloani. On hyvä lähteä kotimatkalle täydellä selkärepulla ja uusia ihmisiä sydämellä. Kurssin ohjaaja oli samalla kertaa joustava ja ryhdikäs. Kursi pysyi tavoitellussa aikataulussa ilman, että aikataulusta huolehtiminen oli oma numeronsa. Kiitos! […]

***

Tulin avoimin mielin ilman odotuksia! Uteliaana. Mietteliäänä kotiin. Sitruunasta on puristettu paljon mehua ja pisaroita. Kurssin ohjaaja oli jämpti ja pidättyvä. Tulin kuulluksi. Vapautunut ja kannustava ilmapiiri. Sain olla oma itseni ja omassa tilassa. Erilainen kuin aiemmat kurssit, joille olen osallistunut. Monipuolinen!

***

Yliodotusten. Omaan itseeni katsominen antoi eniten. Tehtävät olivat hienoja, kannustavia. [Kotimatkalle lähtiessä olen] rauhallisempi, tyytyväisempi. Ohjaaja oli mahtava, kannustava, kiittävä.

***

Kurssi antoi enemmän, mitä odotin. Tullessa väsytti. Virkistyin ja olen iloinen, että jaksoin koko päivän ja pystyin keskittymään. [kurssilta kotiin lähtiessä olo on] levollinen, uutta löytänyt mieliala. Kurssin ohjaaja oli helposti lähestyttävä, salliva. Mukava, turvallinen ilmapiiri. Tulin kuulluksi ja olin oma itseni.

***

Lue lisää palautteita.

Ilmoittaudu!

PS. Jaa tiedoksi muillekin!