Huojentava kirjoittaminen teemana lähisuhteet

Huojentava kirjoittaminen – teemana lähisuhteet

12.-14.10.2018 Merenkurkun saaristossa

Ihmissuhteet läheisimpiin sukulaisiin eivät aina ole mutkattomia, vaikka nämä ihmiset ovat sinulle tärkeitä, rakkaitakin. Näissäkin ihmissuhteissa voi olla solmuja, jotka syövät voimavarojasi aivan suotta.

Lapsuuden ihmissuhteet vaikuttavat pitkälle aikuiseen elämään. Ne ovat ihmissuhteita, joita et ole itse voinut valita. Tällä viikonloppukurssilla saat tarkastella omaa suhdettasi lapsuutesi ihmisiin: äitiin, isään, huoltajaan, sisaruksiin, isovanhempiin. Voit halutessasi myös pohtia suhdettasi omiin lapsiisi tai puolisoosi. Sinä itse valitset.

Mitä saat kurssilta?

Kurssin tavoitteena on, että saat turvallisessa ryhmässä kuulostella omia tuntemuksiasi, etsiä ja ehkä löytääkin uusia, vaihtoehtoisia näkökulmia, jotka helpottavat kanssakäymistä läheisten ihmisten kanssa, vaikka lyhyellä viikonloppukurssilla et välttämättä löydäkään suoraan ratkaisuja ihmissuhdesolmujen aukaisuun.

Kurssilla kykenet kenties katsomaan vaikeaksi kokemaasi ihmissuhdetta hetken kuin ulkopuolisen tarkkailijan silmin. Ryhmässä saatat kohdata ihmisiä, joilla on samankaltaisia kokemuksia kuin sinullakin ja voitte jakaa yhteisiä tuntemuksia. Et ole yksin hankalien kokemustesi kanssa.

Ilmoittaudu heti!

Mitä kurssilla tehdään?

Kurssilla työkaluinasi on kirjoittaminen ja vuorovaikutus muun ryhmän kanssa. Ohjaaja esittelee pienen kirjoitustehtävän, jossa kirjoittamisen sytykkeenä saattaa toimia jokin pieni valmis teksti, valokuva, paikka luonnossa, tuoksu tai melkeinpä mikä tahansa. Lyhyiden 5-10 minuutin kirjoitusrupeamien jälkeen pääset keskustelemaan kirjoitustehtävän herättämistä ajatuksista muiden osallistujien kanssa.

Entä jos en osaa kirjoittaa?

Jos olet lukenut kurssikuvausta näin pitkälle, olet varmasti riittävän kirjoitustaitoinen. Kurssilla kirjoitat vain omalle itsellesi omalla tavallasi, vaikka vain muutamin ranskalaisin viivoin. Kaikki tekstit jäävät vain sinulle itsellesi. Jos jokin tehtävä ei herätä sinussa mitään ajatuksia, sekin on ok.

Vääriä vastauksia kurssilla ei ole, sillä jokaisen omat tuntemukset ovat todellisia. Sitä kukaan ei voi kyseenalaistaa. Aiheen vierestäkään et voi kirjoittaa, kun tehtävänä on kirjoittaa siitä, mihin annettu kirjoittamisen sytyke, juuri sinut johdatti.

Mitään kirjoittamaasi ei tarvitse lukea ääneen. Sinä itse päätät, mitä haluat keskustelussa muille jakaa. On lupa olla myös hiljaa ja olla kirjoittamatta ja sanomatta mitään, jos siltä tuntuu.

Mitä tarvitset mukaan?

Mukaan tarvitset kirjoitusvälineet. Voit kirjoittaa käsin tai omalla kannettavalla tietokoneellasi. Valitse sinulle luontevin tapa.

Käymme kurssin aikana pienellä kävelyllä haukkaamassa happea jääkauden muovaamassa Merenkurkun maailmanperintöalueen maisemassa. Varaa mukaan säänmukaiset ulkovaatteet.

Ilmoittaudu 28.9.2018 mennessä! Kurssille mahtuu 12 kirjoittajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu täällä!

Milloin?
12.-14.10.2018
Kurssi alkaa perjantaina 12.10. klo 17 yhteisellä tulokeitolla ja päättyy sunnuntaina klo 14.

Missä kurssi järjestetään?
Merenkurkun majatalo, Björköby, noin 40 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan

Kuka ohjaa?
Mari Kuusisto

Paljonko maksaa?
160 € (sis. alv).
Ilmoittautuminen on sitova. Jos joudut peruuttamaan osallistumisesi, käy kurssimaksu maksuna jollekin toiselle kurssille.

Miten majoitut ja ruokailet?
Majoitus täysihoidolla kahden hengen huoneessa kahdelta yöltä 120 €, yhden hengen huoneessa 140 €. Sauna lauantai-iltana sisältyy majoituksen hintaan.
Pelkän ruokailupaketin hinta on 60 €. Hintaan sisältyy keitto tuloiltana, lounas ja illallinen lauantaina sekä lounas lähtöpäivänä. Varaa majoitus ja ruokailut suoraan Merenkurkun majatalosta joko merenkurkunmajatalo@gmail.com tai p. 050 448 6790.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Miten pääset perille?
Autolla pääset Björköbyhyn perille asti, ensin Suomen pisimmän sillan yli Raippaluotoon ja sen jälkeen pienempien siltojen kautta Björköbyhyn.

Julkisilla pääset sekä junalla että bussilla Vaasaan asti. Perjantaina pääset mukavan koulubussimme kuljettajan kyydissä Vaasasta Björköbyhyn. Jos tarvitset kyydin Vaasasta Björköbyhyn tai takaisin, ota yhteyttä ohjaajaan ja kysy mahdollisuutta kimppakyytiin. Kyyti järjestyy varmasti aina. Jos kurssille tulee useampia julkisilla kulkuneuvoilla, on myös yhteinen taksi hyvä vaihtoehto. Yhdensuuntainen matka Vaasasta on noin 38 km.

Heräsikö kysymyksiä?
Laita sähköpostia, tekstaa tai soita! Vastaan mielelläni.
mari@marikuusisto.com
p. 040 416 5133/Mari

Ilmoittaudu 28.9.2018 mennessä!

Sanottua huojentavan kirjoittamisen kursseista:

Lähdin kurssille odottavalla mielellä, kuitenkin vailla ennakko-odotuksia. Kurssi oli oikeasti huojentava. Tulin vähän jännittäen – kuten aina uuteen. Päivien aikana tunsin olevani omieni joukossa. Kurssin ohjaaja oli kuunteleva, antoi luvan rönsyillä ja olla oma itsensä. Ryhmä sopi hyvin yhteen erilaisista (?) taustoista huolimatta.

***

Eniten antoi miljöö ja erilaiset näkökulmat. Päivä on ollut erittäin onnistunut. Olen rentoutunut ja mieli on avoin. Hyvältä tuntuu lähteä, vaikka kauemminkin täällä olisi viihtynyt. Kurssin ohjaaja oli ihana, rauhallinen, osaava. Kiva ilmapiiri, tulin kuulluksi. Sain olla oma itseni.

***

Kurssi vastasi odotuksiani, vaikken osannut niitä täsmentää. Keskustelun ihanien ihmisten kesken antoivat eniten. Tehtävät olivat hyvin ”paljastavia” myös itselleni. Ihana rauhoittua kauniissa ympäristössä mielenkiintoisten ihmisten kesken. Kurssin ohjaaja on paras tuntemani henkilö, jolla aina rauhaisa positiivinen palaute meille kaikille. Sain olla oma itseni ja olin.

***

Olin todella väsynyt tänne tullessani. Nyt olen tavannut uusia ihmisiä ja oppinut uutta. Mari on rauhallinen ja kannustava. Ryhmän ilmapiiri oli todella hyvä. Ja kannustava.

***

10+ -arvoisesti vastasi odotuksia. Hyvät tehtävät ja innostunut, hauska seurue. Kurssin ohjaaja oli hyvä tyyppi! Ryhmän ilmapiiri oli hyvä, avoin ja hyväksyvä. Uskalsi olla oma itse. Yllätti, miten hyvä porukka. Taidokkaita, lahjakkaita ihmisiä.

***

Lue lisää palautteita.

Ilmoittaudu!

PS. Jaa tiedoksi ystävillekin!