Kenen odotusten mukaan elät?

Nopeammin, korkeammalle ja kovempaa! Lisää vaatimuksia ja odotuksia. Sinua revitään joka suuntaan, etkä ehdi kunnolla yhteenkään niistä. Jos edes jotakin ehtisi tehdä hyvin.

Kuunteleeko sinua kukaan? Onko kukaan oikeasti kiinnostunut, miten sinä voit ja mitä sinä haluaisit? Päivästä toiseen. Vuodesta toiseen. Vauhti vain kiihtyy. Vaatimuksia kasautuu kuin ahtojäätä Merenkurkkuun. Kauanko haluat antaa paineiden kasvaa vai olisiko pienen sulattelun aika?

Vapauta uinuvat voimavarasi

Millaiselta kuulostaisi istahtaa hetkeksi alas vetämään henkeä ja purkaa kaikki ulos? Oikein kunnolla. Ilman että kukaan keskeyttää. Ilman, että kukaan kritisoi. Tulla kuulluksi juuri omana itsenäsi ja löytää ne asiat, jotka juuri sinulle ovat tärkeitä.

Kirjoitustehtävät ovat lyhyitä, yleensä korkeintaan 10 minuutin kirjoitusrupeamia kerrallaan. Riittää, että kirjaat vain sanoja peräkkäin, vaikka pelkkiä kirosanoja, jos siltä tuntuu. Unohda oikeinkirjoitus ja anna vain tulla. Kirjoitettuja tekstejä ei arvostella. Kaikki kirjoittamasi jää vain sinulle itsellesi.

Huojentavan kirjoittamisen viikonlopun aikana et opiskele kirjoittamista, vaan kevennät oloasi kirjoittamalla. Kirjoitat vain itseäsi varten. Sekin on sallittua, että aina tekstiä ei vain synny. Kukaan ei sano, että olet kirjoittanut aiheen vierestä tai ymmärtänyt tehtävän väärin. Vain sinä voit tietää, mihin annettu tehtävä juuri sinut johdatti. Kirjoitat omalla tavallasi.

Ryhmässä kirjoitustehtävien herättämistä ajatuksista keskustellaan paljon. Sinä päätät itse mitä haluat muille kertoa ja lukea ja mitä et. Omia näkemyksiä ei tarvitse perustella. Kirjoitit siitä, mihin tehtävä juuri sinut johdatti. Se riittää.

”Välillä ärsytti kirjoittaa, välillä tuntui helpolta.” – palaute kirjoittajalta

Mukaan tarvitset vain kirjoitusvälineet. Voit kirjoittaa käsin tai omalla kannettavalla tietokoneellasi. Valitse sinulle luontevin tapa. Mitään aiempaa kirjoituskokemusta et tarvitse.

Pääset viikonlopun aikana pistäytymään myös ulkoilmassa, lyhyellä kävelyllä jääkauden muovaamassa Merenkurkun maailmanperintöalueen maisemassa hengittämässä hetken puhdasta ilmaa ja aistimassa kevään tuloa.

Aika
6.-8.4.2018
Kokoontuminen perjantaina klo 17 yhteiselle tulokeitolle. Sunnuntaina ohjelma päättyy klo 14.

Paikka:
Merenkurkun majatalo, Björköby, noin 40 km Vaasasta Raippaluodon suuntaan

Ohjaaja:
Mari Kuusisto

Hinta:
130 €, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen on sitova. Kaksi viikkoa ennen tapahtuman alkua tulleet peruutukset hyvitetään kokonaan. Sen jälkeen tulleet peruutukset ennen tapahtuman alkua hyvitetään 50 %. Peruuttamatta jätettyä ilmoittautumista ei hyvitetä.

Majoitus ja ruokailut:
Majoitus ruokailuineen kahden hengen huoneessa kahdelta yöltä 120 €, yhden hengen huoneessa 140 €. Sauna lauantai-iltana sisältyy majoituksen hintaan.
Pelkän ruokailupaketin hinta on 60 €. Hintaan sisältyy keitto tuloiltana, lounas ja illallinen lauantaina sekä lounas sunnuntaina.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Julkiset yhteydet, jos et halua itse ajaa:
Vaasaan sekä junalla että bussilla. Perjantaina, koulupäivinä bussi Vaasan keskustasta Björköbyhyn klo 14.40. Myöhemmältäkin junalta ehdit mukaan. Ota silloin yhteyttä ohjaajaan ja kysy mahdollisuutta kimppakyytiin. Paluumatka sunnuntaina järjestynee jonkun toisen osanottajan kyydissä. Tarvittaessa ohjaaja auttaa kyytien järjestelyissä Vaasaan. Jos osanottajia tulee useampia julkisilla kulkuneuvoilla, on yhteinen taksi yksi vaihtoehto. Yhdensuuntainen matka Vaasasta Björköbyhyn on noin 38 km.

Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta paineiden purkajaa.

PS. Seuraavat viikonloppuryhmät Merenkurkussa vasta vuoden kuluttua. Ilmoittaudu nyt!

Lisätietoa:
Mari Kuusisto
mari@marikuusisto.com
p. 040 416 5133

Ilmoittautuminen:

Saat paluupostissa laskun viikonlopusta. Vahvistat paikkasi ryhmässä laskun maksamalla. Ennen tapahtuman alkua saat vielä erillisen kutsukirjeen.

PS. Jaa ja kerro kurssista myös kavereillesi!