Julkaistu 1 kommentti

Minun vastuuni ja sinun vastuusi

Olen tehnyt pienen ostoksen nettikaupasta. Nettikaupat ovat todellinen siunaus meille maaseudulla asuville täällä työskenteleville, kun tarvitsemansa voi tilata omaan kylään perille lähetettynä! Toki postimaksu maksaa jotakin, mutta maksaisi se auton polttoainekin ja autossa istumiseen kuluvan ajan voi käyttää paremminkin.

Postilaatikkoon ilmestyi kolmen päivän kuluttua saapumisilmoitus. Muutaman tunnin kuluttua piippasi puhelin, kun samainen saapumisilmoitus tuli tekstiviestillä. Illalla löysin vielä saapuneiden sähköpostien laatikosta saapumisilmoituksen kolmanteen kertaan. Kiitoksia vaan! Tieto lähetyksen saapumisesta ainakin tuli varmasti perille!

Seuraavana päivänä lähdin hakemaan lähetystä postiasiamiehenä toimivan kylämme kaupalta. Kuinka ollakaan, kaupan työntekijä ei löytänyt minulle saapunutta pakettia muiden saapuneiden ja noutamattomien pakettien joukosta. Hän etsi ja etsi. Hän tarkisti moneen kertaan kaikkien noutamattomien pakettien lähetystiedot, mutta minulle osoitettua lähetystä ei siellä kerta kaikkiaan ollut. Sen näin itsekin. Hän oli hyvin pahoillaan ja sanoi, ettei todella löydä pakettiani ja kehotti tulemaan uudelleen seuraavana päivänä, kun kauppias itse olisi paikalla. Olin harmistunut, mutta totesin jo silloin kaupalla, ettei pakettini katoaminen ollut kaupan työntekijän syytä. Hän ei ollut ollut töissä edellisenä päivänä vastaanottamassa postin lähetyksia.

Kotimatkallani totesin mielessäni, että ei ole minun tehtäväni juoksennella moneen kertaa kaupalle toivorikkaana, että pakettini ehkä sillä kertaa mystisesti löytyisi jostakin. Olin saanut saapumisilmoituksen, jossa selkein sanoin luki: ”Sinulle on saapunut lähetys.” sekä ”Säilytämme lähetystä 31.03.2017 asti.” Näin ei ollut tapahtunut. En ollut saanut lähetystäni, kun olin tullut sitä noutamaan. Minun tehtäväni oli nyt tehdä ilmoitus lähetyksen katoamisesta.

Kotiin tultuani menin Postin nettisivuille. Aloin täyttää ilmoitusta lähetyksen katomisesta, kunnes tulin nettilomakkeen kohtaan, johon olisi pitänyt täyttää kuvaus paketin ulkonäöstä. Tämä kohta oli pakollinen täytettävä. Mistä minä voin tietää, millaiselta tämä paketti näyttää? Niinpä tosiaan! Enhän se myöskään minä ollut, joka on lähetyksen laittanut matkaan, joten eihän tämän katoamisilmoituksen tekeminenkään ole silloin minun vastuullani! Eipä tietenkään.

Etsin nettikaupan yhteystiedot ja laitoin heille sähköpostilla ilmoituksen lähetyksen katoamisesta sekä kyselyn siitä, miten aikovat nyt toimia, sillä maksu minun tililtäni oli jo lähtenyt, mutten ollut tavaraa saanut. Jokin pieni ääni minussa oli kirjoittamaisillaan pahoitteluni, että joutuvat nyt näkemään vaivaa asiani takia, mutta jätin sen kuitenkin kirjoittamatta. Toki olen pahoillani asiansa hyvin hoitaneen nettikaupan puolesta, että joutuvat tekemään ylimääräistä työtä kadonneen pakettini vuoksi, mutta syy ei todellakaan ole minun eikä minun siksi ole siitä itseäni tarpeen syyllistää. Jos lähetyksen vastaanottanut postiasiamiehenä toimiva kauppias ei hoida toimintaansa niin, että asiakkaat saisivat saapuneet lähetyksensä tullessaan niitä noutamaan riippumatta siitä, kuka kassan takana sattuu sinä päivänä seisomaan, syy on yksinomaan hänen. Valitettavasti tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tällä postiasiamiehellä on ongelmia saapuneiden lähetysten käsittelyssä.

Toki on harmillista, etten ollut saanut tilaamaani tavaraa siten kuin sen olisi pitänyt jo minulla olla. Tarkemmin ajatellen ei minun maailmani kuitenkaan tähän viivästymiseen kaadu. En voi sille tässä ja nyt mitään, joten turha sitä on sen kummemmin murehtia ja sillä omaa päivääni pilata. Kyse ei ollut mistään elintärkeästä. Sellaisen tilaisin jatkossa toisella tavoin. Ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella saan kyllä tilaamani. Siihen voin luottaa. Selvitelkööt asiaa ne, joiden vastuulle se selvitystyö kuuluu. Minä voin käyttää oman aikani sillä välin muuhun ja mukavampaan. Kukin meistä päättää omasta onnellisuudestaan tai kärsimyksestään omilla valinnoillaan.

1 ajatus kohteelle “Minun vastuuni ja sinun vastuusi

  1. Oikein. Just noin mäkin olisin tehnyt 🙂

Kommentoi toki!