Julkaistu 2 kommenttia

”Tunnen olevani huonompi kuin muut.” – Miksi on turhaa tuntea huonommuutta omasta itsestä

Tunnen olevani huonompi kuin muut

”Tunnen olevani huonompi kuin muut”, on ajatus, joka helposti valtaa mielen maailmassa, jossa jatkuvasti kehotetaan menestymään, toteuttamaan itseään ja unelmiaan.

Ajatus huonommuudesta saattaa hiipiä mieleen, jos tiedät ihan tarkasti, mitä haluaisit, mutta et löydäkään uskallusta tai voimavaroja. Ikävä tunne voi vallata mielen myös, jos tunnet olevasi hieman eksyksissä omien toiveittesi kanssa.

Huonommuutta voi herättää sekin, jos joudut jälkikäteen tunnustamaan itsellesi, että ehkä niitä mahdollisuuksia olisi vuosien varrella ollut, mutta jätit ne käyttämättä.

”Tunnen olevani huonompi kuin muut.” – Miksi on tarpeetonta tuntea huonommuutta omasta itsestä

Jos moitit itseäsi saamattomuudesta tai pelkuruudesta, kohtelet itseäsi kaltoin aivan syyttä, suotta.

Mitä on menestys?

Liike-elämässä menestystä pidetään taloudellisena menestyksenä, hyvänä kilpailukykynä. Ihmisen yksityiselämä ja yritystoiminta tai liike-elämä ovat kuitenkin kaksi ihan eri asiaa.

En pidä ulkopuolisten arvostusta, asemaa tai edes varallisuutta elämässä onnistumisen tai menestyksen mittarina.

Menestys määritellään yleisesti tavoitteiden onnistuneeksi saavuttamiseksi. En siitä huolimatta pidä edes omien unelmien ja tavoitteiden saavuttamista menestyksen mittarina.

Mielestäni menestyksen mittari on se, miten tyytyväinen olet elämääsi. Vaikka tavoittelisit varallisuutta, hyvää asemaa tai jonkin tietyn haaveen toteuttamista eikö näidenkin tavoitteiden takana ole tyytyväisyys omaan elämään.

Menestys on toisin sanoen tyytyväisyyttä omaan elämään.

Älä tärvele menestystäsi moittimalla itseäsi huonommuudesta!

Tyytyväisyyttä nykyiseen elämään ei kannata tärvellä sillä, että moitit itseäsi saamattomuudesta, uskaltamattomuudesta tai huonommuudesta.

Oma uskaltamattomuus tai pelko kannattaa hyväksyä. Sillä on tai on ollut jokin tarkoitus eikä sitä vastaan kannata taistella. Ole mieluummin oman pelkosi tai saamattomuutesi kaveriksi ja anna sillä lupa olla olemassa.

Energian, jonka käytät siihen, että moitit itseäsi huonommuudesta, voit käyttää myös huomion kiinnittämiseen sellaisiin asioihin, mikä nykyisessä elämässäsi on hyvää. Se tekee sietämättömältäkin tuntuvasta elämäntilanteesta himpun verran siedettävämpää.

Kun oman itsesi moitiskeleminen ei enää viekään leijonanosaa huomiostasi ja voimistasi, voi vielä tulla päivä, jolloin yllättäen tunnet, että nyt on voimia ja uskallusta ryhtyä sellaiseen, mitä olet pitkään halunnut ja joka tekee sinut entistä tyytyväisemmäksi elämääsi.

Aiheesta lisää >> Laulamisen esteet ja miten ne hävisivät

Olet menestyjä jo nyt

Me ihmiset olemme erilaisia. Jokainen meistä on ainutlaatuinen.

Sinun, minun ja jonkun kolmannen elämät ovat olleet erilaisia. Olemme kokeneet erilaisia asioita. Jokainen kokee asiat omalla tavallaan. Jokainen joutuu omista lähtökohdistaan tekemään töitä jonkun tietyn tavoitteen saavuttamiseksi hieman erilaisen määrän töitä.

Jokaisella on oma paras tapa suoriutua elämästä parhaalla mahdollisella tavalla. On luonnollista, että jokainen pyrkii tekemään omasta elämästään hyvää omalla tavallaan. Siksi sinun tapasi elää ja olla ei ole yhtään sen huonompi kuin jonkun toisen tapa.

Vaikka tuntisit, että olisit voinut tehdä parempia valintoja elämässä, voit siitä huolimatta olla tyytyväinen. Voit siitä huolimatta tuntea, että olet menestynyt.

Voit luottaa siihen, että olet tähän asti tehnyt parhaasi sillä kokemuksella ja niillä voimavaroilla, jotka sinulla on ollut. Kukaan toinen juuri samoilla eväillä elämään varustettuna ei olisi pystynyt sen parempaan.

Menestynyt ja menestyjä olet niin kauan kuin olet selvinnyt. Selviytyjä olet niin kauan kuin olet elossa ja hengissä. Ei siis ole mitään syytä tuntea huonommuutta.

Mitä kaikkea hyvää sinun selviytyjän elämääsi sisältyy?

PS. Jaa myös muille menestyjille ja selviytyjille.

2 ajatusta kohteelle “”Tunnen olevani huonompi kuin muut.” – Miksi on turhaa tuntea huonommuutta omasta itsestä

  1. Niin, _yrityksen_ menestystä mitataan rahassa, ei ihmisen.

    Kesti itselläkin tajuta, että menestys on onnellisuuden sivutuote, ei toisin päin.

    1. Kiitos, Viivi, kommentista. Minulle myös oli oivallus, että ihmisen menestys en eri asia kuin yrityksen. Yrittäjänä ja erityisesti yksinyrittäjänä samaistuu niin helposti omaan yritykseensä.

      Toisaalta, en mittaa oman yrityksenikään menestymistä rahassa. Riittää, että se tuottaa sen verran, että tulen toimeen. Yrittäjänäkin minulle on tärkeämpää, tuottaako yritykseni minulle ja asiakkailleni hyvinvointia kuin se, että se tuottaa mahdollisimman paljon rahaa.

Kommentoi toki!